Chișinău, Bulevardul Traian 5/3, +373 79 796-513

Cum sa organizam o nunta de vis si sa nu admitem greseli regretabile in organizarea acestei zile speciale


Nu avem nevoie de decor

Din pacate, deseori auzim de la viitorii insuratei aceasta părere: ,,Nu avem nevoie de decor”. In realitate, insa, decorul nu doar ca este foarte necesar, ci chiar constituie un element de baza al nuntii. De la decor se transmite spiritul si buna dispozitie a sarbatorii. Acest efect de ,,OAU!” trebuie sa fie asemanator celui produs de un decor inedit si impunator care, la ridicarea cortinei, apare la un inceputul de spectacol.

Asa e si la nunta, in sala de banchet, unde fiecare element de decor este bine gândit si se încadreaza intr-o conceptie tematica si in aceeasi gama de culori, cind fiecare compozitie floristica este o opera de arta, unica in felul ei. Mesele aranjate frumos şi totul fiind impecabil – de la fetele de masa din stofa calitativa, la tacimuri cu bucate alese. Toate acestea transmit celor aflati in sala o emotie pozitiva tripla.

Repartizarea incorecta a surselor financiare

Deseori tinerii doresc sa cheltuie o suma impunatoare de bani pentru mincare, dar sa economiseasca la niste lucruri ,,neesentiale” in opinia Dinsilor, ignorind sfaturile profesionistilor. Evident, nu trebuie sa admitem ca oaspetii ,,sa flaminzeasca”, dar nici sa comandam multe bucate, ca „sa se rupa masa,” pe care a doua zi sa le aruncam.

Mai bine acesti bani sa-i cheltuim pe un program distractiv pentru oaspeti, program, care va intregi sarbatoarea prin buna dispozitie si emotii de neuitat. Deoarece deseori acel „ceva” care a lipsit de la o nunta, aparent bogata, lasa un gust amar de neimplinire şi insatisfactie. Iata de ce este foarte important sa stim şi să putem repartiza corect sursele financiare, care sa fie cheltuite cu efect de maximă utilitate.

Nu avem nevoie de surprize

Greşit. Ba chiar avem nevoie de surprize. Decorul impresionant deja reda o stare de sarbatoare, dar aceasta stare poate si trebuie completata cu o incarcatura sufleteasca deosebita. Acest lucru se poate intimpla, daca oferim celor dragi, mirilor, parintilor, oaspetilor surprize inedite, care produce un fior aparte in sufletul fiecarui prezent la sarbatoare.

Nunta este o reuniune de familie la care oaspetii sunt nu doar spectatori, ci si participanti activi. Si anume acest lucru lasa o o amprenta frumoasa in amintiri, descopera laturi ascunse ale sufletului, te ajuta sa poti primi si oferi BUCURIA.

Sa le reusim pe toate

Uneori, tinerii casatoriti incearca sa le faca pe toate in aceeasi zi: inregistrarea căsătoriei la OSC, cununia religioasa, sesiunea foto, ceremonia nuntii. Pentru a reusi, se trezesc la ora 5 dimineata, alergind apoi toata ziua, conform scenariului de la o etapa la alta, iar seara, nu-si mai doresc decit sa se odihneasca. E si firesc, dupa o zi cu atitea emotii si alergari, să nu-ti mai ardă de veselie. Pentru ca acest lucru sa nu se intimple ar fi mai rezonabil sa decideti inregistrarea casatoriei la OSC in alta zi, la fel si cununia religioasa, lasind ziua nuntii doar pentru relaxare si distractie.

Vara nu va ploua

Din pacate, sau din fericire, prognoza meteo poate da gres si o zi frumoasa de vara se poate termina cu o ploaie torentiala. Iata de ce, daca dorim sa organizam nunta in aer liber, trebuie neaparat sa avem si optiunea de rezerva, la care se poate reveni in scurt timp. Chiar daca nunta este preconizata intr-un cort, sau la o terasa deschisa, trebuie neaparat de prevazut accesorii necesare confortului pentru oaspeti – umbrele, esarfe, camine electrice etc Si daca chiar se intimpla ca in ziua nuntii a inceput sa ploua, nu va panicati si nu va stresati. Aceasta ploaie poate oferi un cadru romantic nuntii Dumneavoastra. Trebuie doar sa puteti oferi instantaneu tot confortul necesar oaspetilor.

Trebuie sa cunosc toate detaliile

Sunt cupluri, care desi apeleaza la serviciile organizatorilor profesionisti, tin neaparat sa se implice in toate detaliile, sa verifice toate aspectele chiar si in ziua nuntii, asa incit nu mai reusesc sa se relaxeze si sa savureze placerea sarbatorii. Asa dar, daca doriti in ziua nuntii sa serviti o cupa de sampanie si sa nu luati calmante, lasati grija organizarii pe seama specialistilor. Ei, fiind profesionisti, care stiu si iubesc munca lor, Va vor oferi o adevarata sarbatoare.

Cuplurile, care au avut deplina incredere in capacitatea noastra de organizare a unui eveniment, care nici nu stiau despre toate detaliile organizatorice din timp, in ziua respectiva savurau clipa si emotiile pozitive de pe urma surprizelor serii. La finalul evenimentului, exprimau doar admiratie si multumire pentru gazduirea oferita.

E stiut lucrul ca daca din timp cunosti eventualele surpruze in mici detalii nu mai savurezi sarmul lor. Sfatul este valabil si pentru parinti care nu ar trebui in aceasta seara sa fie preocupati de lista si ordinea servirii bucatelor. Acest lucru il facem noi, cu brio, iar ei trebuie sa imortalizeze in suflet si amintiri fiecare clipa a fericirii copiilor din acesta zi speciala a lor – nunta. Nunta este unica si ea trebuie savurata clipa de clipa, ci nu ratata cu chestiuni marunte şi neimportante.

Noi vom face totul singuri

Cea mai mare gresala care se comite la planificarea unei nunti este decizia de a organiza totul singuri, contind doar pe puterile proprii. Mirii cred adesea ca e foarte simplu sa gasesti o solutie şi sa decizi asupra unor lucruri. Practica demonstreaza ca nu e chiar asa de simplu.

Pentru ca nunta sa se desfasoare la un nivel inalt, iar mirele si mireasa sa nu fie nervosi, stresati este nevoie ca un profesionist sa-si asume toate chestiunile organizatorice in cele mai mici detalii. De la decor, montare-demontare, scenariu, muzica, artisti, servirea bucatelor, respectarea obiceiurilor, traditiilor si pina la clipa de final a sarbatorii.

Toate aceste lucruri pot fi perfecte numai daca sunt abordate şi tratate de o manieră profesionista, a unei persoane cu experienta in domeniu. Da, matusa sau prietena va poate recomanda un fotograf bun in viziunea lor. Riscati insa ca sa nu aveti o amintire frumoasa si calitativ imortalizata, daca nu va asigurati din timp sau nu apelati la un specialist propus de noi si pentru care garantam. Nuntile care nu sunt bine gindite sub aspect organizatoric lasa in suflet un regret, care, daca tineti cont de sfaturile noastre, poate fi evitat.